

Etykieta, oznakowanie, instrukcja obsługi oraz interfejs użytkownika są w języku polskim
- Produkt zawiera deklarację zgodności UE
- Oferowany produkt jest wyrobem medycznym jednorazowego użytku oznaczonym znakiem CE. Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
- Certyfikat CE
Natursept Gardło 18 pastylek do ssania
Opis
Wyrób medyczny. Dla dorosłych i dzieci powyżej 6 roku życia.
Skład
Cukier, syrop glukozowy, kwas cytrynowy, aromaty, wyciąg suchy z porostu islandzkiego, L-askorbinian sodu, wyciąg płynny z aloesu, ekstrakt gęsty z korzenia prawoślazu, wyciąg z liści szałwii, wyciąg suchy z ziela werbeny, wyciąg z kwiatów dziewanny.
Działanie
-Składniki wyrobu medycznego Natur-sept gardło powlekają błonę śluzową jamy ustnej i gardła ochronnym filmem.
-Dzięki swojemu działaniu wyrób łagodzi, towarzyszące stanom zapalnym, podrażnienia gardła objawiające się pieczeniem, uczuciem suchości, bólem i trudnościami w przełykaniu.
-Ponadto wytworzony film zabezpiecza przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych (takich jak suche, zimne lub zanieczyszczone powietrze), wspomagając przywrócenie równowagi i odzyskanie przez błonę śluzową pierwotnej funkcji ochronnej.
-Dodatkowo Natur-sept gardło wykazuje działanie nawilżające i odświeżające na błonę śluzową jamy ustnej i gardła.
Wskazania
Wyrób medyczny Natur-sept gardło polecany jest w celu:
-Leczenia podrażnień gardła,
-Ochrony błony śluzowej gardła,
-Nawilżania gardła.
Sposób użycia wyrobu medycznego
-Dorośli i dzieci powyżej 6 roku życia: 1 pastylka do ssania cztery razy dziennie.
-W przypadku braku poprawy po 5 dniach stosowania należy zasięgnąć porady lekarza.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
-Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników wyrobu.
-Nie stosować u dzieci poniżej 6 roku życia ze względu na ryzyko zachłyśnięcia.
-Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
-Przechowywać w oryginalnym opakowaniu.
-Chronić od światła i wilgoci.
-Nie stosować wyrobu po upływie daty ważności.
-Należy zwrócić uwagę na zachowanie odpowiednich warunków przechowywania wyrobu.