

Sok z granatu, wzbogacony witaminą C, wspiera zdrowie serca i układ krążenia, regulując ciśnienie krwi oraz obniżając poziom cholesterolu i glukozy. Regularne spożywanie tego naturalnego soku, bogatego w antyoksydanty, wzmacnia odporność, łagodzi stany zapalne i przyczynia się do ogólnego dobrego samopoczucia.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Sok z granatu korzystnie wpływa na serce oraz układ krążenia poprzez regulowanie ciśnienia tętniczego krwi. Badania potwierdzają, że regularne spożywanie tego soku może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu, glukozy na czczo oraz zredukowania insulinooporności. Owoce granatu wykazują również właściwości łagodzące ból i stany zapalne w organizmie. Szczególnie warto sięgnąć po nie w okresie grypowym, ze względu na ich działanie przeciwbakteryjne.
Nasz sok z granatu, wzbogacony naturalną witaminą C, to połączenie 99,92% soku z owoców granatowca właściwego (Punica granatum), uzyskanego z zagęszczonego soku, oraz ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowanego pod względem zawartości witaminy C. Dzięki tej unikalnej kompozycji sok doskonale wspiera odporność organizmu. Dodatkowo, witamina C korzystnie wpływa na układ nerwowy, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym, reguluje produkcję kolagenu i przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia.
Pasteryzowany sok z granatowca właściwego (Punica granatum) – 99,92% – wyprodukowano z zagęszczonego soku z owoców granatowca właściwego, ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C.
Dorośli i dzieci powyżej 6. roku życia powinny spożywać dziennie 60 ml (co równa się 4 łyżkom stołowym, gdzie jedna łyżka stołowa to 15 ml).
Sok z granatu, wzbogacony witaminą C, wspiera zdrowie serca i układ krążenia, regulując ciśnienie krwi oraz obniżając poziom cholesterolu i glukozy. Regularne spożywanie tego naturalnego soku, bogatego w antyoksydanty, wzmacnia odporność, łagodzi stany zapalne i przyczynia się do ogólnego dobrego samopoczucia.