

Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Opis produktu
Suplement diety zawierający specjalnie wyselekcjonowane kultury bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG, w koncentracji 7 miliardów (7x10^9 CFU*) oraz dodatkowo fruktooligosacharydy. Bakterie probiotyczne zawarte w preparacie zostały zabezpieczone metodą mikrokapsułkowania. Fruktooligosacharydy, pozyskiwane w drodze enzymatycznej hydrolizy inuliny z cykorii, stanowią źródło energii dla bakterii probiotycznych.
Zastosowanie
Uzupełnienie diety w składniki aktywne produktu.
Zalecane spożycie
Dzieci powyżej 3 roku życia oraz dorośli - 1 kapsułka raz dziennie, popijając dużą ilością płynu, najlepiej podczas posiłku. W przypadku trudności z połykaniem, kapsułkę można otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie o temperaturze pokojowej (np. woda, mleko, sok owocowy).
Składniki
Maltodekstryny, mikrokapsułkowane żywe kultury, bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), fruktooligosacharydy, substancje przeciwzbrylające - sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu, składniki otoczki (substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza, barwnik – dwutlenek tytanu).
1 kapsułka zawiera: bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG 7mld (7x10^9 CFU*), fruktooligosacharydy (FOS) 50mg.
*CFU - jednostka tworząca kolonię bakterii.
OstrzeżeniaNie zaleca się stosowania w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. W przypadku ciąży i karmienia piersią oraz obniżonej odporności stosowanie preparatu należy skonsultować z lekarzem.
Ważne wskazówki
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach, chronić od wilgoci.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uzupełnienie mikroflory jelitowej, w szczególności w trakcie antybiotykoterapii oraz 2-3 tygodnie po zaprzestaniu stosowania antybiotyku.