

Składniki soku z suszonych śliwek z witaminą C Oleofarm wspomagają odporność, ułatwiają trawienie, poprawiają mikroflorę jelitową oraz wpływają pozytywnie na układ krążenia.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Suszone śliwki od lat cieszą się niemalejącym zainteresowaniem wśród konsumentów. Są nie tylko smaczne, ale także stanowią dobre źródło wielu cennych witamin i składników mineralnych, m.in. potasu, magnezu, witaminy A, witaminy K, błonnika. Głównie znane są ze swojego działania przeciwzapierającego. Zawarty w suszonych śliwkach błonnik zwiększa objętość stolca oraz mechanicznie pobudza błonę śluzową jelit ułatwiając tym samym wypróżnianie się1,2.
Nasz sok z suszonych śliwek z naturalną witaminą C to połączenie 99,92% soku z suszonych owoców śliwki (Prunus domestica) wyprodukowanego z zagęszczonego soku oraz ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.
Właściwości suszonych ślinek:
- przyczyniają się do zapobiegania zaparciom,
- pozytywnie wpływają na mikroflorę jelitową,
- źródło potasu oraz polifenoli, które może pozytywnie wpływać na układ krążenia,
- obecne w suszonych śliwkach substancje mogą wpływać na obniżanie poziomu złego cholesterolu.
Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Dzienna porcja (60ml) zawiera: 60 ml soku z suszonych śliwek i 18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).
Sok z suszonych owoców śliwki (Prunus domestica) 99,92% – wyprodukowano z zagęszczonego soku z suszonych owoców śliwki, ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C.
UWAGA! Produkt może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii. Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć. Bez dodatku cukru – zawiera naturalnie występujące cukry.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Składniki soku z suszonych śliwek z witaminą C Oleofarm wspomagają odporność, ułatwiają trawienie, poprawiają mikroflorę jelitową oraz wpływają pozytywnie na układ krążenia.