

Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Wpływa korzystnie na pracę żołądka i regularną pracę jelit. Ułatwia trawienie. Powoduje uczucie sytości i zmniejsza apetyt, co pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
Właściwości
Len mielony produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanej odmiany lnu złocistego, bogatego w błonnik oraz substancje śluzowe, które powlekają przewód pokarmowy.
Wysoka zawartość błonnika.Podwójnie odolejony, o obniżonej wartości energetycznej.Łatwo przyswajalny, do natychmiastowego spożycia.
Tabela
Wartości odżywcze 100 g
Wartość energetyczna 1463 kJ / 350 kcal
Białko 34,3 g
Węglowodany, w tym:
cukry
28,8 g
0,3 g
Tłuszcz, w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone
10,8 g
1,5 g
Błonnik 10 g
Sód 0,28 g
Skład
Składniki: Len złoty, mielony, podwójnie odolejony.
Jak stosować
Do bezpośredniego spożycia na ciepło:
1 łyżeczkę lnu zalać ¾ szklanki ciepłej wody lub mleka; mieszać energicznie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji, spożywać od razu po przestudzeniu.
Do przyrządzania zup i sosów zamiast mąki:
len rozrobić z niewielką ilością wody, sosu lub zupy; dodać do potrawy, zagotować.
Ostrzeżenia
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci.