

Ten suplement diety w kapsułkach zawiera maślan sodu w mikropeletkach, co zapewnia wydłużone uwalnianie składnika aktywnego w jelitach. Maślan sodu odżywia komórki nabłonka jelit i jest zalecany dla osób z problemami jelitowymi lub niedoborem kwasu masłowego.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Produkt w postaci kapsułek zawierających maślan sodu w mikropeletkach, co warunkuje wydłużone uwalnianie składnika aktywnego, również w dalszych częściach przewodu pokarmowego.
Kwas masłowy jest produkowany naturalnie w organizmie w jelicie grubym. Odżywia on komórki nabłonka jelit. Suplementacja kwasu masłowego uzasadniona jest dla osób z problemami jelitowymi oraz w stanach, gdy jego stężenie jest znacząco obniżone lub jego naturalna produkcja w jelitach jest niewystarczająca.
Mikropeletki (maślan sodu, substancja wypełniająca-celuloza; substancje glazurujące hydroksypropylometyloceluloza, etyloceluloza), kapsułka (substancja glazurująca hydroksypropylometyloceluloza).
Skład
Informacja żywieniowa 1 pastylka
Wartość energetyczna 16 kJ / 4 kcal
Tłuszcz 0,38 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0g
Błonnik 0,27 g
Białko 0g
Sól 0,19 g
Maślan sodu 480 mg
w tym kwas masłowy 384 mg
Osoby dorosłe oraz dzieci powyżej 7. roku życia 1 kapsułka raz dziennie, bezpośrednio po posiłku, popijając dużą ilością wody.
Kapsułkę należy połknąć w całości (bez otwierania, rozgryzania i wysypywania zawartości).
Nie należy stosować u osób z zaburzeniami połykania lub w przypadku, gdy połykanie kapsułek sprawia trudności.
Nie stosować przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze 15-25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed światłem i wilgocią, nie przechowywać w pobliżu źródła ciepła, unikać gwałtownych zmian temperatury podczas przechowywania.
Ten suplement diety w kapsułkach zawiera maślan sodu w mikropeletkach, co zapewnia wydłużone uwalnianie składnika aktywnego w jelitach. Maślan sodu odżywia komórki nabłonka jelit i jest zalecany dla osób z problemami jelitowymi lub niedoborem kwasu masłowego.