

RODZINA ZDROWIA Dzika róża
Właściwości:
Dzika róża jest krzewem niezwykle popularnym w naszym klimacie występuje w całej Europie. Jej owoce i płatki kwiatów cenione są od wieków zarówno za swoje walory zdrowotne, kosmetyczne oraz spożywcze. Owoce dzikiej róży zawierają kilkanaście razy więcej witaminy C niż owoce czarnej porzeczki. W 100 g znajduje się średnio 500-700 mg tej witaminy. W związku z tym , iż jest to naturalna witamina C, jest lepiej wchłaniana i wykorzystywana przez organizm niż syntetyczna.Ponadto w składzie je j znajdują się witaminy: K,E i witaminy z grupy B.
Składniki:
Owoc dzikiej róży (Rosa canina L.) 50%, kwiat hibiskusa (Hibiscus Sabdariffa L.), owoc aronii (Aronia melanocarpa),owoc jabłka (Malus domestica).
Stosowanie:
Saszetkę umieścić w filiżance, zalać 200 ml wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem przez 5-8 minut.Jedna saszetka przeznaczona jest do przygotowania jednej filiżanki naparu.
Opakowanie:
20 saszetek
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.